ARE YOU FROM FINLAND?

11.5.2009

Aamulla heräsimme jälleen hyvissä ajoin Barcan hostellista, laitoimme tavarat kasaan ja söimme aamupalan. Chekkauduimme ulos hostellista ja lähdimme kohti Barcelona Santsin juna-asemaa.

Asemalla selvittelimme ensimmäisenä lippuasiat ja jätimme tavarat turvalokeroon. Meillä oli vielä monta tuntia aikaa junan lähtöön, joten käytimme viimeiset matkat metrolipuista surffaamalla vielä kerran kohti Las Ramblasta. Ennen ostoskadulle päätymistä "ajauduimme" kuitenkin paikalliselle riemukaarelle, koska nosimme yläs "väärässä" paikassa. Rakennelma oli todella näyttävä ja jopa hienompi kuin Parisiissa sijaitseva riemukaari. Iloinen sattuma siis ;) Tästä matka jatkui metrolla kohti Ramblasta ja tällä kertaa löysimme perille asti!

Arkiaamuna katu oli todellakin täynnä ihmisiä ja kadun varrella oleva markettikin suorastaan kuhisi tavantallaajia. Päivän yllätysmomentti oli ehdottomasti törmäys Immaan ja Joaniin juuri tuolla kyseisessä markettipaikassa! He olivat kotimatkalla poikenneet ruokamarkettiin ja satuimme törmäämään juuri heihin!

Marketista yritimme ostaa lounaaksi espanjalaiset tortillat, mutta myyjä ei suostunut palvelemaan meitä. Syytä emme tiedä moiseen. Ehkäpä se oli vähäinen kielitaito. Siispä matka jatkui torimarketilta kohti supermarkettia, josta noukimme vähän syötävää ennen parin tunnin junamatkaa. Juna oli jälleen paikallisjuna, joten matka kesti suhteellisen kauan verrattuna sen pituuteen. Junassa oli myös ruotsalaispariskunta, joka kysyi meiltä olemmeko Suomesta kun puhuimme heille englantia. Kysyimme, mistä he tiesivät ja he sanoivat tunnistaneensa meidän aksenttimme :D Sittenpä he rupesivatkin puhumaan meille ruotsia kun kerroimme osaavamme sitä hitusen.

Pitkältä tuntuneen junamatkan päätteeksi saavuimme Figueresiin, jossa kysyimme juna-aseman infosta, missä bussiasema sijaitsee (istäntämme opasti meitä ottamaan bussin Emburiabrava-nimiseen lähiöön). Vastaus tähän: ARE YOU FROM FINLAND? :D ja jälleen sama aksentti paljasti meidät! No mutta, bussiasema löytyi, liput saatiin ostettua ja päästiin turvallisesti perille.

Figueres on todella pieni ja kulttuurianniltaan köyhä paikka. Nähtävää ei ole paljoa ja kaupungin ulkoasu on aika ränsistynyt.

Emburiabrawa, jossa isäntämme kanadalainen Sam asuu oli kaupuniimpaa, varakkaiden eurooppalaisten mökkiseutua. Palmut kasvoivat jokivarsilla ja talonedustat olivat täynnä toinen toistaa suurempia, hienompi, kiiltävämpiä ja uudempia autoja.

Samin luona majoittautui meidän lisäksemme eräs toinen quebeckin kanadalainen sohvasurffaaja. Mukavia heppuleita molemmat. Sam asui Espanjassa vielä 5 päivää vierailumme jälkeen ja hänkin lähti kiertämään Eurooppaa, autolla Amsterdamiin.

Saimme Samilta vinkin, että Belgia olisi näkemisen arvoinen paikka. Niinpä siis päätimme lisätä Belgian reittisuunnitelmaamme sillä aikaa tuntuu piisaavan. Ja siinähän se on matkan varrella Münchenistä kohti Amsterdamia, jonne suuntaamme viimeisenä kohteena ennen kotiinpaluuta.