ARTHUR AND HIS GUINNESS FACTORY

Yö meni nukkuessa ja unta kertyi huimat 10 tuntia. Aamulla käytiin suihkussa ja löydettiin rinkoille ILMAINEN turvasäilytys hostellistamme. Aamupalaa haimme Donnelly's store-nimisestä paikallisesta SIWA:sta, joka osoittautui suomi-tasoa hieman halvemmaksi. Aamupala maksoi yhteensä n. 5€ ja siihen kuului tuoreita miniptonkeja, croisantteja, murukahvia ja vespullo. Tein tällaisen huomion: kahvikuppi automaatista maksoi 1,60 € (kahviloissa 2-3,50 €) ja murukahvipaketti, joss 50 g kahvia, 1,55 € :) Hyvä ostos, sanoisin.

Aamupäivästä sää oli melko sateinen, niinku näillä saarilla on tapana. Koleus ja harmaus ei kuitenkaan haitannu päivän menoa ja nyt meinaa jo aurinko meinaa puskea pilvien läpi.

Istumme parhaillaan hostellin "ruokalassa" ja siirsimme juuri kuvia kamerasta koneelle. Päivän saldo: yli 200 kuvaa, adapteri, käynti Guinness storehousessa ja kävelyä kilometrettäin.

Aamupalan jälkeen etsimme turisti-infon, josta löytyi tiedot busseista lentokentälle perjantaita varten ja myös kauan etsitty adapteri sähköaitteille. Infosta ostimme myös liput Guinness storehouseen (11e per opiskelija), josta avopuolisoni on haaveillut siitä lähtien, kun sovimme matkustavamme ensin Irlantiin ja Dubliniin. Kävelimme keskustasta tehtaalle, ja matkaa oli noin 40 minuuttia. Kävelymatka oli mielenkiintoinen reissu kaupungin sykkeeseen.


Kierros itse tehtaalla oli MAHTAVA! Tehdas- (tai museo)alue koostui 7stä kerroksesta, jotka oli rakennettu Guinness-pintin muotoon. Reitti oli suunniteltu niin, että sen pystyi kulkemaan kartan avulla itsekseen. Reitin aikana opimme paljon mm. guinnessin valmistuksesta, historiasta ja mainonnasta ja saipa yhdessä pisteessä kulauttaa maistiaiseksi "vaiheessa" olevaa irlannin mustaa kultaakin. Kierroksen päätteeksi nousimme tehtaan näköalakerrokseen nauttimaan kaupungin upeista maisemista (koko Dublin näkyi). Lipun hintaan kuului ilmainen guinness-pintti tai limu, joka siis tarjoiltiin yläkerran näköalatilassa.

Tehtaaseen kuului myös Guinness-store, josta olisi voinut ostaa vaikka minkämoista tuliaistavaraa. Oli Guinness-suklaata, Guinness-sinappia, sukkia, alushousuja, kelloja, solmioita, jne jne. Hinnat olivat tyyriitä, joten jätimme ostokset väliin.

Kierroksen jälkeen kävelimme takaisin hostellille kaupan kautta. Paikallisesta marketista ( mark and spencer) tarttui mukaan todella edulliset ja maistuvat valmisateriat - huokeaan hintaan! 3 ateriaa kahden hinnalla ja pussi sämpylöitä kustansivat n. 7€. Ruokaa jäi siis huomisellekin :)


Tänään on vielä tarkoitus kävellä hieman pitkin Dublinin katuja ja etsiä hienoja kuvauskohteita. Jos sää sallii, huomenna on luvassa picnic kuuluisassa st. stephen greenin puistossa ja visiitti trinity college-kampusalueelle.

Reissu on alkanut todella upeasti ja varmasti myös jatkuu samoissa merkeissä!

Lisää matskua tippuu taas! viimeistään Ranskan maalta! Nyt moi!