NARBONNE the pit stop in Formule one on the way to Barcelona!

5.5.2009

Matka Toursista espanjalaiseen pikkukaupunkiin nimeltä Lleida kulki ranskalaisen pikkupaikan, Narbonnen läpi. Yöjuna Barceloonaan, josta jatkoyhteys edelleen Lleidaan, oli maksanut lähes 100 euroa, joten päädyimme päiväjuniin ja yhteen hostelliyöhön matkan varrella. Tällä tavoin säästöä kertyi liki puolet summasta.

Saavuimme Narbonneen päivällä Le Aubrais Orleansin ja Toulousin kautta. Matkaa tehtiin junalla n. 9 tuntia. Toulousista matka jatkui kauniin Carcassonen kaupungin ohi. Aiemmat kokemukset kyseisestä paikasta ovat samannimisestä lautapelistä. Linnoja yms. keskiaikaisia pelto-jakoja näkyi junan ikkunasta aivan kuten pelilaudalla kuunaan, mutta juna-asema ja sen lähitienoot olivat graffitien peitossa.

Narbonne osoittautui uudeksi windy cityksi. Kaupungissa tuuli nimittäin Todella kovasti, niin että ei pystyssä meinannut pysyä!! Edellispäivän säätiedotuksessa luvattiin navakkaa tuulta, mutta paikan päällä se todella huimaa. Meinasi viedä mennessään, vaikka rinkka oli tiukasti selässä.

Itse kaupunki oli kaunis. Pisteitä lisää auringonpaiste puolipilviseltä taivaalta. Etelä-Ranskassa on siis lämpöä, toisin kuin pohjoisessa, vaikka ei Pariisissa tai Toursissakaan hytistä tarvinnut.

Ystävämme Coralie Toursista varasi meille ho(s)tellin, johon olimme matkalla. Syy moiseen: hostellin respassa ei puhuttu muuta kuin ranskaa.

Formule one niminen hostelli oli tasoltaan 5 tähteä. Oma huone todella viihtyisässä rakennuksessa on juuri se mitä pitkän junamatkan jälkeen kaipasimme. Hintakin oli todella huokea ja se sisälsi aamupalat kaupan päälle. Hostelli tosin sijaitsi kaupungin laitamilla, autokorjaamojen ja muiden hotellien ympäröimänä. Aivan kivenheiton päästä löytyi supermarketteja, keilahalli, McDonalds, Kentucky Fried Chicken ja kotoisa LIDL, josta nappasimme matkan varrella päivän ateriat.

Maittavan päivällisen ja pienen lepäilyhetken jälkeen kävimme vielä tutustumassa paikallisten supermarkettien antiin. Ja ne todella olivat superia: kaupoissa oli ruokaa joka lähtöön, monesta eri maailman kolkasta. Tätä ei Suomessa näe!

Pitkän päivän päätteeksi uni maittoi hyvin. Aamulla meitä odotti ruhtinaallinen aamupala hostellin keittiössä. Tarjolla oli muroja, tuoretta patonkia, kahvia, kaakaota, erilaisia hilloja ja suklaalevitteitä leivän päälle, tuoremehua, paahtoleipää....ties sun mitä! Täydellä mahalla oli mukava suunnata kohti Barceloonaa ja sieltä edelleen kohti Lleidaa.