Matkaanlähdön aika

 

"Kaikki sai alkunsa noin vuosi sitten. Tuolloin syntyi päätös interrail-matkasta ja päätöksen tueksi perustimme säästötilin. Siitä lähtien olemme kulkeneet kohti päämäärää määrätietoisesti, unelmasta tinkimättä.

 

 

Tavoite on vihdoin saavutettu, sillä matkatalkoiden odotetuin osio, reissu ratateitse Euroopan sykkeeseen, on koittanut.  Matkamme alkaa tulevana tiistaina, jolloin lennämme Irlantiin. Raiteille siirrymme vappuna Ranskassa."

 

Niin, lähes tarkalleen vuosi sitten marssimme paikalliseen pankkiin ja avasimme yhteisen säästötilin. Tarkoitus oli selkeä: kuukauden mittainen interrail-reissu huhti-toukokuun vaihteessa vuonna 2009.

...Ja tässä sitä ollaan: vuoden päivät tiukkaa nuukailua, toisaalta hauskaa säästämistä ja matkan on määrä alkaa ensi tiistaina, 28. päivä huhtikuuta. Jännitys tiivistyy, mutta vielä ei matkakuume ole korkeimmillaan, sillä viimeiset tenttipäivät koulussa vievät huomion armotta pois matkasta. Tosin opiskeluja on jäljellä enää kolme päivää, joten ne viedään toki kunnialla päätökseen.

Maailmalle voi siis suunnata iloisin ja avoimin mielin. Hyppää kyytiin!