GO FIGU(E)RE(S)! Und GIRONA!

12.5.2009

Teimme päiväreissun Figureresista Gironaan, koska Imma ja Joan (isäntäväkemme Lleidasta) olivat vinkanneet meille, että siellä on meneillään kirja/kukka-fiesta.

Aamulla nousimme bussiin. Kuski ei ollut käynyt ainakaan matematiikan pitkää linjaa: matkan hinta oli siis 3.40. Annoimme 4.40 ja takaisin tuli 30 senttiä. Menin vaatimaan loppuja takaisin (tarvitsimme siis yhden euron vaihtorahaa) mutta hillittömän tinkimisen jälkeen tulos oli meille tappioksi -40 senttiä.

Girona osoittautui kauniiksi pikku kyläksi. Nimesin sen "Pikku-Venetsiaksi". Kylä oli täynnä vanhempaa ikäluokkaa, joiden seassa tallasimme jalan kaupungin ytimeen.

Löysimme vahingossa Elokuvamuseon, jonne menimme opiskelijahinnoilla tutustumaan. 4 euron yhteishintaan saimme oivan historiantunnin elokuvien välineiden ja valmistustapojen kehityksestä aina ensimmäisistä varjoleikeistä nykypäivän Hollywood-tuotantoihin. Museokierros keskittyi lähinnä alkuperäisiin välineisiin (camera obscura yms.), mutta käynti oli kokonaisuudessaan mielenkiintoinen.

Historiantunnin jälkeen menimme syömään buffet-lounasta (ja päivällistä ja illallista) paikalliseen ravintolaan. Paikka oli siisti, mutta henkilökunnan käytöstavat oudoksuttivat. He istuttivat meitä odottamassa sanojensa mukaan 15 min (lue: 45min) ennen kuin saimme aloittaa syömisen. Syy odotukseen oli, että hlökunta söi itse ensin. Ruokaan kiinni päästyämme unohdimme kaiken venailun. Safka oli TODELLA HYVÄÄ JA RIITTÄVÄÄ ja sen jälkeen tuli olo, ettei tarvitse syödä enää koskaan...ainakaan päivään. Pelkkä salaattipöytä kattoi yli 30 vaihtoehtoa. Buffetti oli verrattavissa Silja Linen buffettiin...ainoastaan hinta oli parempi (lue 9.50e).

Ruuan jälkeen pidimme pienen sulattelutauon, jonka jälkeen kävelimme kaupungin katedraalille katsomaan maisemia. Löytyihän sieltä niitä kukkasia, mutta melko pienissä määrin. Katedraali oli kuitenkin todella upea. Pienen kaupunkikierroksen jälkeen palasimme Gironan juna-asemalle ja suuntasimme kohti Figueresia.

Figussa meinasimme käydä rannalla, joka oli isäntämme Samin mukaan 20 min. Kävelymatkan päässä. Reissu osoittautui kuitenkin mahdottomaksi tehtäväksi, koska kyltitys alueella oli todella surkea. Kylttejä löytyi myöhemmin, mutta ne osoittivat kaikki eri suuntiin. 1,5 tunnin kävelyn jälkeen palasimme Samin kämpille (on niitä rantoja Italiassakin).

Seuraavana aamuna matka jatkui aamuseitsemältä jälleen kohti Ranskaa. Pit stoppi pidettiin NICE-nimisen kaupungin lähiössä: Villeneuve Loubetissa. Vieressä oli muute Cannesin kaupunki, jossa pidettiin parhaillaan filmifestareita. Eipä nähty julkkuja :)