Seuraava tarina on tapahtunut aikana 1.5-2.5.2009

 

1.5.2009 aamu.Dublin city, Ireland

Heräsimme aamulla ajoissa, popsittiin sämpylät ja kahvit aamupalaksi hostellin ruokalassa. Siitä suunnistimme kohti bussipysäkkiä ja lentokentälle. Aikamoista odottelua Dublin royal airportilla, sillä edellinen lento myöhästytti myös meidän lentoa noin 40 minuuttia, Kun pääsimme vihdoin koneeseen niin tuli kova matkanteon fiilis. Lento kesti noin tunnin ja pilotti lupaili että Pariisissa olisi +20 astetta lämmintä. Kuulosti mukavalta sateisen Irlannin jälkeen!

 

Lento sujui mukavasti ja Ikkunasta näkyi pilviä ja Lontoo :) Pikkasen oli turbulenssia, mutta se ei haitannut matkantekoa.

 

PARIISI 1.5.2009 about 13.30

Beauvaiksesta suuntasimme lentokenttäbussilla (13€ per hlö, ei opiskelija-alennusta), kohti Pariisin keskustaan. Ensivaikutelmat: kuuma, aurinkoinen päivä ruuhkaisessa ja erittäin suuressa kaupungissa. Aika kaaosta oli alkuun jokapaikassa, ja ihmiset puhuivat vain ranskaa.

 

Ensimmäistä kertaa matkan aikan myös hermot olivat kireällä, koska epätietoisuus oli suuri: kaupunki oli uusi ja valtava, emmekö tienneet tarkalleen missä olimme. Mutta kun saimme kartan käteemme (läheisen hotellin aulasta) niin kaupunki alkoi vihdoin valjeta. Hostellni olimme varanneet paikasta, joka ei näkynyt Lonely Planetin kartassa, joten myös epävarmuus tulevan yön majoituksesta panoi mielessä. Soitimme hostelliin mutta sielläkin puhuivat vain ja ainoastaan ranskaa. Pohdimme myös vaihtoehtoa, että voisimme matkata junalla n. 3 h yhteen suuntaan ja hypätä seuraavaan takaisin 3 h, jotta olisimme aamulla taas Pariisissa, MUTTA ranskan junat on semmoiseen aivan liian nopeita. Ainoastaan Niceen tuntui pääsevän fiksusti kolmessa tunnissa, mutta takaisin vasta myöhemmin päivällä.

 

Aamulla piti olla Pariisissa, koska olimme sopineet viettävämme päivän suomalaisen ystävättäremme ja hänen saksalaisen poikaystävänsä kanssa. He tulivat Pariisiin varta vasten meitä tapaamaan.

 

Iltapäivästä päätimme lopulta mennä hostellin, jonka olimme varannee. Sinne pääsimme kuitenkin vasta 00.30 aikaan koska myöhästyimme ensimmäisestä junasta parilla minuutilla. 40 minuutin seikkailun jälkeen öisessä Bloisissa hostelli löytyi.

 

Odotimme hostellin olevan huonotasoinen tiedonpuutteen vuoksi, Mutta onneksemme hostelli paljastui 5n tähden hotelliksi, jonka asiakaspalvelusta KAIKILLA maailman ihmisillä on opiksi otettavaa. Vastaanotossa ei puhuttu englantia juuri lainkaan, mutta saimme kuitenkin oman suiten kaikilla mukavuuksilla, vaikka varaus oli 5n hengen dormihuoneistoon. Lisäksi tähän tuli 3€ aamupala, joka muuten oli TODELLA hyvä. Parempi kuin missään aikoihin.

 

Hostellin kokonaisarvosana 100/100. Painakaa mieleen jos ranskassa matkustatte: ETHIC ETAPES VAL DE LOIRE, BLOIS!! (majoitus 10€/yö/henkilö, mikä on TODELLA halpaa tämän maan mittakaavassa. Vrt. hostellihuone dormimajoitus pariisin laitapuolella 1 yö= 28€ per hlö. )

 

Aamun ensimmäinen juna toi takaisin pariisiin. Siitä lisää kohtakkoin.