Matkustusta Lonely Planetin ulkopuolella...

Saavuimme eilen Esseniin puoli neljän maissa. Essen on kaupunki, jota ei LP-matkaoppaassamme ole mainittu mutta paikka on kuitenkin viehättävä, vihreä ja näkemisen arvoinen. Eihän se lounarikaan kaikkea kata :D ja pienemmät paikat ovat useimmiten huomattavasti mielenkiintoisempia kohteita, kuin kyseisessä opuksessa mainitut suurkaupungit. Sen olemme tällä reissulla todenneet!

Päivä alkoi Amsterdamin juna-asemalta. Chekkauduimme ulos hostellista kymmenen maissa ja reippailimme juna-asemalle. Odottelimme junaamme siellä n. 2,5 h, koska rinkkojen kanssa ei jaksanut lähteä enää keskustaan pyörimään ja turvalockkerit olivat todella tyyriitä (lähes 10 euroa parin tunnin säilytyksestä tuntui kohtuuttomalta - käytimme rahan mieluummin matkaeväisiin). Amsterdam Centraalissa oli hauska piirre: vain 1.luokan matkustajille on kunnollinen odotuslounge pehmeine tuoleineen ja kahvikoneineen. Kakkosluokkalaiset ja muu matkustusväki sai odottaa kyytejään raiteiden rautapenkeillä. Kaikilla muilla asemilla, joissa olemme vierailleet ja joissa on ollut erilliset odotushallit, ovat tilat olleet kaikille avoimia.

Esseniin juna saapui hieman aikataulusta myöhässä. Hetken sekoilun jälkeen löysimme ystävämme Ingon aseman hulinasta. Ingo vei meidät kirjaston kautta kotiinsa hengähtämään. Hetken istuttuamme, suuntasimme nokan kohti kaunista ja suurta puistoaluetta Essenin sydämessä.

Puistossa lueskelimme kirjoja ja lehtiä, chillailimme, heitimme frisbeetä ja nautimme jäätelöstä kauniissa ja lämpöisessä ilta-auringossa. Rentoutumisen jälkeen teimme pienen kävelylenkin puistossa.

Puistoilun jälkeen palasimme kotiin, söimme ja otimme skypellä ja web-kameralla yhteyttä Suomeen. Hyvä ystävämme näkyi, kuului ja piti meille ruokaseuraa Laughing Ingon valmistama ruoka oli muuten viiden michelin-tähden arvoista gourmet-pinaatti-pasta-laatikkoa. Nam nam nam Nam.

Maistuvan päivällisen jälkeen maistui kuuma suihku ja kunnon yöunet. Tänään edessä on tarkempi tutustuminen Esseniin sekä viimeisten matka-aikataulujen selvittämistä.

Finland - here we come!