PÄÄ PYÖRÄLLÄ EUROOPAN PÄÄKAUPUNGISSA

25.5.2009

Saavuimme kello 17 aikoihin helteiseen Brysseliin. Matkaa taustalla oli reilut 7 tuntia. Perille päästyämme etsimme ensinnäkin asemalta infopistettä ja karttaa noin 30 minuuttia tuloksetta. Brysselin keskusaseman kyltitys oli todella hämmentävä: infopisteen nuolia seuraamalla kävelimme vain ympäri asemarakennusta vailla päämäärää, sillä infopistettä ei löytynyt ei sitten mistään. Niinpä jätimme etsimisen sikseen ja lähdimme etsimään ruokapaikkaa aivan aseman lähellä sijaitsevasta keskustasta. Karttakin löytyi lopulta, erään hotelliketjun aulasta.

Päivälliseksi nautimme kanahöysteiset jättipatongit helteisen Brysselin ilta-auringossa katuterassin hulinassa. Setin jälkeen oli energiaa etsiä kartan avulla majapaikkaamme kaupungin toiselta laidalta.

Virheistä oppineena ymmärsimme jättää painavimmat tavarat eli rinkat säilytykseen Brysselin pääjuna-aseman tallelokeroon. Yhtä yötä varten ei paljoa tarvitse ja tallelokeroon sai jättää tavaraa 24 tunniksi vain neljän euron hintaan. Kannattava ratkaisu, sanoisin.

Majapaikka löytyi helposti kartan avulla. Matka kulki ohi Suomen suurlähetystön, afrikkalaisen naapuruston (alueella asuu vain afrikkalaisia maahanmuuttajia) ja kauniin viheralueen. Perillä meitä odotti iloinen romanialaiskaksikko. Nuoripari osoittautui mukavaksi ja varsin puheliaaksi kaksikoksi.

Suihkun ja pienen hengähdyksen jälkeen teimme pienen kävelyreissun Brysselin ytimeen. Opastetun kierroksen päätteeksi pysähdyimme paikalliseen pubiin maistamaan belgialaista olutta ja citrushedelmämehua. Maistui jälleen. Belgialainen olut on vahvaa ja siksi sitä tulee lasiin vain hilaus. Ihan fiksua.

Retkeilyn jälkeen maistui uni. Huomenna matka jatkuu Amsterdamia kohti!