AUTOLLA, JUNALLA JA METROLLA BARCELONAAN!!!

9.5.2009

Heräsimme aamulla n. 8.30, söimme aamiaisen (patonkia ja hilloa + capuccino MUY BIEN) ja lähdimme Imman ja Joanin kanssa autolla kohti Barcelonaa! Ensin pysähdyimme SAN MIGUELin tehtaalla, jotta saimme räpsiä muutaman kuvan. Imma yritti järjestää meille ystävänsä kautta kierrosta tehtaalle mutta se ei valitettavasti onnistunut tällä kertaa. Mutta kuvia saimme jokatapauksessa :)

Imma ja Joan matkasivat Imman vanhempien luokse Mataroon ja he pudottivat meidät matkan varrella Mataron juna-asemalle. Mataro-Barcelona-väli on muuten ENSIMMÄINEN raideväli Espanjassa ikinä. Ikkunasta näkyi kauniit maisemat, koska reitti kulkee pitkin merenrantaa.

Barcelonassa löysimme heti metron, jolla pääsimme kadulle, jossa hostellimme sijaitsi. ITse Hostelli löytyi n. tunnin etsimisen jälkeen, sillä olimme unohtaneet kirjoittaa osoitetiedot sähköpostista ylös paperille. Etsinnän aikana kiipesimme n. 1,5 kilometriä jyrkkää katua ylös ja alas ja lopulta soitimme Suomeen perheenjäsenelle, jonka avulla saimme kaivettua sähköpostista tarvittavat tiedot. Nämä kannattaa muuten ottaa AINA ylös vaikka paperille. Olkoon se päivän opetus :)

Hostelli osoittautui todella hienoksi paikaksi. Meillä oli pari sänkyä dormihuoneessa, jossa majoittui myös 16 muuta. Hostelli oli hinnaltaan Barcelonan edullisimpia ja kyseisenä viikonloppuna myös ainoa jossa oli vielä tilaa. Hostellin varaaminen oli yhtä seikkailua: kaupungissa oli samanaikaisesti Formula 1 -ajot sekä FC BARCELONA:n ratkaiseva jalkapallomatsi Villa Realia vastaan. Vierailimme jalkapallojoukkueen kotiareenalla, Camp NOU:lla ja auton ikkunasta näimme myös Formularadan.

Illan tullen kävimme vielä tutustumassa Sagrada Familiaan ja nautimme päivälliseksi paellaa sekä nuudeleita. Pitkän päivän päätteeksi uni maittoi, huolimatta äänekkäistä huonetovereista. 14 muuta samassa huoneessa majoittunutta viettivät erään seurueeseen kuuluneen syntymäpäiviä, joten ääntä riitti mutta onneksi meillä oli korvatulpat mukana :)