LLEIDA JA JUHLALLINEN SUPERSPECIAL SURPRISE-EVENING!!

Matka Narbonnesta Barcelonan kautta Lleida Pirineuksen asemalle oli melkoisen oitkä mutta se taittui mukavasti hyvin ilmastoidussa junassa. Asemalla odottelimme hetken Imma-nimistä espanjatarta, jonka luokse olimme menossa majoittumaan seuraavaksi kolmeksi päiväksi. Kun astuimme ulos rautatieasemalta lämpöaalto iski jälleen. Ulkona oli varmaan lähes 40 astetta hellettä. Olo oli todellakin kuin Espanjassa.

Hetken päästä meitä saapui morjestamaan iloisen oloinen nuori nainen. Imma oli mennyt ensin Lleidan bussi-asemalle, koska olimme informoineet häntä matkamme aikana tapahtuneesta junan vaihdosta bussiin ja jälleen takaisin junaan. Pieni osa junaraiteita oli epäkunnossa, joten jouduimme taittamaan osan matkasta bussilla. Tämän episodin vuoksi emme tienneet tarkalleen minne lopulta rantautuisimme. Imma kuitenkin löysi meidät juna-asemalta ja vei asunnolleen n. 15 minuutin kävelymatkan päähän. Näimme matkalla vilauksen kaupungista ja ihastuimme heti. Lleida on pienehkö, mutta täynnä elämää oleva kaupunki.

Imma asuu Lleidassa miehensä Joanin kanssa, joka puhuu hieman englantia, mutta pääasiassa pariskunta puhelee toisilleen katalaania, joka on heidän äidinkielensä. Espanjassa on siis 4 eri kieltä: Espanja, callego, katalaani ja baski. Ne muistuttavat toisiaan, mutta voi olla, että eri kieltä puhuvat ymmärtävät toisiaan yhtä hyvin kuin suomalainen kiinalaista.

Imman ja Joanin asunto on todella kaunis. Seiniä koristavat itse otetut erittäin upeat valokuvat maailman eri kolkista. Pari matkustelee paljon.

Kotona Imma tarjosi avokille oluen (kuulemma "maailman paras San Miguel") ja itselleni ilmestyi nenän eteen herkullinen ja iso lasillinen hedelmämehua! San Migueli-merkkinen olut on muuten kotoisin kyseisestä kaupungista (aivan alun alkaen tosin Filippiineiltä).

Illalla lähdimme parin kanssa kävelylenkille kaupungin sykkeeseen. Kaupungin maamerkkinä koreilee kaunis katedraali, jossa oli lääketieteen opiskelijoiden valmistumistilaisuus. Kuokimme itsemme sisään ja pääsimme tutustumaan katedraaliin ILMAISEKSI (normaalisti hinta on muutaman euron) juhlan vuoksi.. Imma ja Joan kertoivat meille katedraalin ja Lleidan kaupungin historiasta.

Sisäkierroksen jälkeen menimme linnan ulkoalueelle, jossa vastavalmistuneet lääketieteen opiskelijat ja (juhlavasti pukeutunut) kansa nautti paikallisia herkkuja ja viiniä. Joan salakuljetti meillekkin lautasellisen espanjalaisia purtavia ja viiniä..Aikamoinen ilta. Täydellinen, etten sanoisi.

Kotiinpäin palatessa kävimme parin paikallisen pubin kautta tarkastamassa Barcelona-Chelsea -jalkapallopelin tilannetta. Matsi on paikallisille erittäin tärkeä sillä siitä oli kiinni pääsisikö Barca jatkoon. Viimeisiä minuutteja katsoimme erään toisen pubin ulko-ovella kun Iniesta taituroi Barcelonan 1-1 tasoihin, voitte kuvitella kun pubillinen jalkapallohulluja repeää riemuhuutoon.

Iltapalaksi söimme kotona vielä espanjalaista herkkua. Pöytää koristivat patonkipalat, joiden päälle meitä opastettiin laittamaan paahdettua tomaattia ja anjovista. Maistelimme myös herkullisia meren antimia. Kerrassaan upea päivä!

Täydellisen illan jälkeen uni maittoi todella nopeasti!