TOUR DE TOURS - ELI PYÖRÄLLÄ RANSKAN MAASEUDULLE

Bonjour!

Tänään saimme aamupalaksi uunituoreet croissantit kahvin kera kauniissa aamuauringossa. Aamupalan jälkeen teimme lounaaksi tuoreet patongit ja suuntasimme kohti pyörävuokraamoa hakemaan varaamamme vuokrapyörät päivän reissua varten. Pyörävuokra toursissa on muuten 14€ /hlö (24 h) mikä on todella vähän.. Pyörät olivat lisäksi erittäin hyvät. Niitä olisi ajanut mielellään läpi päivän :)

Seurueeseemme kuului lisäksemme Coralie ja hänen ystävänsä Justine.

Kohteena oli 23 km päässä sijaitseva Villaindren linna ja erityisesti linnan kaunis puutarha. Lähdimme polkemaan noin 10 maissa ja olimme perillä hieman 11 jälkeen. Emme pitäneet turhaa kiirettä polkiessa, koska maaseudun maisemat olivat henkeäsalpaavia. Koko matkalle oli rakennettu erittäin hyvä pyörätie, jota pitkin polkeminen oli todella antoisaa.

Perillä leiriydyimme nurmelle lounaan kimppuun. Patongit ja tuore kahvi maistuivat auringossa fantastico! Pienen istuskelun jälkeen tutustuimme linnan puutarhaan, joka käsitti erittäin tarkasti hoidettuja pensaita, kukkia, puskia, kasveja, istutuksia, puita, labyrintin, leikkikentän ja mauste-puutarhan. Tunnelma oli todella rentouttava ja rauhallinen. Sisäänpääsy linnaan/puutarhaan oli ilmainen, koska Coraliella oli meille vapaaliput.

Linnan ulkopuolella popsimme vielä spesiaalijätskit (kokonut ja ananas). Oikeastaan ne olivat enemmänkin sorbetteja :)

Puutarha/linnareissun jälkeen suuntasimme suunnittelemattomasti vanhaan tippukiviluolaan, jossa saimme oppaan näyttämään meille historiallisia kaivosverkostoja. Luolissa on joskus piileskellyt ranskan vastarinnan (resistance) joukkoja maailmansodassa, sekä dinosauruksia hieman tätä ennen :D Luolakierroksen reitille olikin tuotu dinosauruksien pienoismalleja. Kierroksen lopuksi opas tarjosi meille rose-viiniä ranskan malliin luolan uumenissa.. Maistui.. :)

Keskustaan palattuamme, palautimme pyörät, kävimme syömässä, kaupassa ja tulimme Coralien luo viettämään viimeistä iltaa. Katsoimme ranskalaista musiikkivisailuohjelmaa ja jenkkisarjoja. Ranskalaiset muuten dubbaavat kaikki sarjansa saksalaisten tapaan. Ainoa ero on, että ranskalaiset dubbaajat oikeasti panostavat työhönsä. Coralien mukaan esim. Simpsonit kuulostaa paremmalta ranskalaisversiona..


Nyt pitää pakata rinkat ja valmistautua huomiseen lähtöön. Herätys on n. 5.30 ja juna Orleansiin lähtee 6.38. Siitä eteenpäin Toulouseen junanvaihtoon ja tästä Narbonneen, jossa yövymme. Aamujuna vie Narbonnesta kohti Espanjaa ja Barcelonaa. Siitä sitten Lleidaan.