BARCELONA - Mitään siitä poistamatta, tai mitään siihen lisäämättä.

10.5.2009

Heräsimme aamulla hyvissä ajoin ja nautimme hostellin puolesta tarjotun aamiaisen, johon kuului kahvit ja paahtoleivät marmelaadeineen. Aamiaisen jälkeen suuntasimme kohti kaupungin sykettä.

Ensimmäisenä suuntasimme kuuluisalle Las Ramblaksen kävelykadulle. Odotimme hillitöntä torivilinää ja taskuvaraslaumaa (kuten olimme kuulleet kadulla olevan), mutta tulimme paikalle hieman liian ajoissa, sillä kadulla ei ollut vielä paljoa toimintaa ja päivä sattui olemaan sunnuntai. Las Ramblaksen päässä oli satama, jossa oli tosin heti aamusta havaittavissa formula 1-tunnelmaa. Paikalle oli kasattu mini-carting-rata ja jättiscreeni, josta kisat näytettäisiin. Hyvä KIMI! :)

Ramblakselta suuntasimme uudelleen metrolla kohti Camp Nouta, koska eilen emme ehtineet stadionille sisään ennen sulkemisaikaa. Maksoimme lipuista opiskelijahinnan eli 14 e/henkilö, jotta pääsimme katsomaan Fc Barcelona-museota ja itse stadionia. Liput illan matsiin oli myyty jo viikkoja sitten. Halvimmat paikat olisivat maksaneet 40e ja kalleimmat 200e. Mielenkiinnosta hintoja kyselimme.

Camp Nou oli kuitenkin näkemisen arvoinen. Aluksi katsoimme 3d-videon joukkueen edesottamuksista ja tämän jälkeen pääsimme kenttätasolle katsomaan itse areenaa ja.... Ensimmäinen tunne oli:

" Words cant describe the illusion we live when we see this stage of one of the greatest plays in history...Should´ve sent a poet..."

Eli oli todellisen vaikuttava paikka, näin urheiluhullun pariskunnan näkökulmasta. Kierrokseen kuului myös pukuhuoneen, lehdistöhuoneen, toimitsijakoppien kiertäminen. Ja voi pojat. Nähtävää piisasi pariksi tunniksi.Rakennus oli todellakin sanoinkuvaamaton. Stadionivisiitin jälkeen vierailimme Fc Barcelona-museossa.

Camp Noulta matka jatkui rannalle juna-aseman kautta. Rannalla rentouduimme n. 1,5 tuntia ja nautimme olosta. Rauhasta ei ollut kyse, sillä pienen hetken välein tuli joku tarjoamaan thai-hierontaa, olutta, limonadia, vettä, tatuointeja jne. Ranta oli kuitenkin upea. Sää olisi voinut olla aurinkoisempi mutta lämpöä onneksi piisasi.

Rannan jälkeen menimme Sagrada Familian lähistöllä olevaan brittipubiin katsomaan Barca-VillaReal matsia. Peli päättyi 3-3, joten ratkaisua cupin voitosta ei tullut vielä. Voitonjuhlia emme siis pääseet vielä kokemaan. Juttelimme matsin aikana kahden sveitsiläisen miehen kanssa ja he tuntuivat mukavilta hepuilta. Olivat innoissaan kun kerroimme aikomuksestamme pysähtyä matkan varrella myös Sveitsissä.

Koska Barca ei voittanut, palasimme metrolla hostellia kohti. Ilta oli edellistä rauhallisempi ja seuraavan päivänä matka oli jatkuva kohti Figueresia, joka on 2 tunnin junamatkan päässä Barcelonasta. Figeresista olimme löytäneet couchsurfing isännän.