Lleidan juhlallinen lopetus

8.5. oli viimeinen päivä kauniissa Lleidan kaupungissa. Seuraavana päivänä matka jatkui kohti Barcelonaa.

Kävimme aamulla jälleen Imman ja Joanin kanssa kahvilassa auttamassa paikan omistajaa, jonka myös tapasimme tuona aamuna. Hän oli mukavan tuntuinen argtentiinalaismies, vaikka englanti ei häneltä taittunut eikä katalaani meiltä :) Imman tulkkauksen avulla tulimme kuitenkin toimeen ja vitsit menivät perille puolin ja toisin.

Aamupalan jälkeen suuntasimme kohti vanhaa temppelilinnaa (temple castle). Paikka oli upealla paikalla korkealla vuoren rinteellä, josta näkyi koko kaupunki. Hetken linnan pihalla pyörittyämme päätimme suunnata kohti keskustaa. Kävimme katsomassa erään näyttelyn, joka kertoi viidakkokirja-nukketeatterinäytelmän hahmojen kasaamisesta.

Näyttelyn jälkeen lähdimme ottamaan kuvia toisenlaisesta taiteesta. Lleidan läpi kulkevan joen pientareella on satoja graffiteja. Niitä jatkuu usean kilometrin ajan pitkin joen penkan betoni-aitaa. Upeita taideteoksia kerrassaan!

Graffitikuvauksen jälkeen menimme katsomaan vanhoja autoja Lleidan Roda Roda-automuseoon. Siellä todella huomasi miten kauniita ja linjakkaita entisajan kaarat ovat olleet nykyisiin verrattuna. Mukana oli muutama espanjalainen harvinaisuus sekä myös vanhoja moottoripyöriä.

Automuseon jälkeen kävimme Imman ja Joanin kanssa lounaalla. Lounaaksi Joan oli valmistanut todella maukasta espanjalaistyyppistä pastaa. Lounaan jälkeen menimme seuraamaan kaupungin festivaalien tarjontaa, jonka päätapahtumapäivä kyseinen perjantai sattui olemaan.

St. Joanin aukiolla esitteli paikallinen voimistelujoukkue akrobaattisia taitojaan. Todella näyttäviä tramboliini yms. temppuja. Temppunäytöksen jälkeen menimme kuunteleemaan espanjalaisen jousi -ja puhallinorkesteri-yhdistelmän esitystä.

Yllätyimme todella suuresti, kun ennen orkesterin esitystä he soittivat musiikkia ja yhtäkkiä kaiuttimista kajahti SIBELIUKSEN FINLANDIA SOIMAAN! Menin kysymään orkesterin johtajalta miten he ovat tämän klassikon laittaneet Espanjassa soimaan. Olivat kuulemma soittaneet kyseistä suomisointua 10 vuotta sitten ensimmäisissä Lleidan festivaaleissa ja muistojen kunniaksi pistivät hitin soimaan.

Keikan jälkeen siirryimme takaisin aukiolle seuraamaan espanjalaisia tansseja. Tarjolla oli laaja kattaus aina catalaanirytmeistä aragonin kastanjeteihin asti. Mainioita esityksiä siis.

Tanssishown jälkeen Imma ja Joan veivät meidät tutustumaan ja katsomaan Lleidan €urooppa-museota. Näimme myös kaupungin ENSIMMÄISET perustusmuurit. Tämän jälkeen menimme seuraamaan fiestan kunniaksi räjäytettjä ilotulituksia, jotka kestivät liki 40 minuuttia ja olivat todella vaikuttava näky! Kaupunki todella oli panostanut valoshowhun. Mahtavaa.

Shown jälkeen menimme kotiin syömään Imman valmistamaan la tortilla espanjolaa eli espanjalaista munakasta, johon hän oli käyttänyt perunoita, munia, sipulia ja mausteita.. yksinkertaisista aineksista syntyi ERITTÄIN HYVÄ ateria. Todella maukasta.

Illan päätteeksi pyörähdimme läheisessä puistossa kuuntelemassa musiikkia. Esitys oli brittipop-tyylinen, joten jatkoimme kaupungissa kiertävään tivolliin. Huvia, hulinaa ja vilinää riitti joka lähtöön. Puolen tunnin reissun jälkeen suuntasimme kohti kotia ja painoimme päät tyynyyn. Seuraavana päivänä koitti matka kohti Barceloonaa.