Saksa on hei kiva maa!

22.5-25.52009

Saavuimme 22.5. Müncheniin iltapäivällä n. 5 tunnin junamatkan jälkeen. Suuren suuren suuren suuren juna-aseman laiturilla meitä odotti kaksi suomalaisrouvaa. Toinen heistä oli Satun sukua, jonne majoittauduimme kolmeksi seuraavaksi yöksi. Ensimmäisenä kaksikko vei meidät katselemaan Münchenin keskustaa ja tarkemmin sanottuna oluelle. Kaupunki on täynnä Biergarteneita eli oluttarhoja. Kyseessä ei suinkaan ole suomalaistyyppinen terassialue vaan todella valtavan kokoinen olutmaailma! :D Tarjoilijat ovat pukeutuneet bayerilaisittain runsashelmaisiin mekkoihin ja esiliinoihin, ja jos jossaon soi bayerilainen musiikki, on bändin pojilla tyypillisesti päällää henkselein varustetut polvihousut, polvisukat ja valkoinen kauluspaita rennosti pari ylintä nappia rempallaan.

Oluen jälkeen menimme HOFFBRÄUHAUSENin (joka sekin kuuluisa oluttarha, tosin me kävimme siellä vain WC:ssä :) kautta kotiin paikallisella metrolla eli S-bahnilla. Julkinen liikenne on muuten täällä todella laajalle levittäytynyttä.

Toinen aamu Saksassa valkeni kuumana ja aurinkoisena. Kävimme katsomassa Satun serkkuja aamupäivällä. Nautimme todella hyvää brasilialais-marokkolaista ruokaa ja nautimme helteestä. Samun flunssa paheni pari astetta päivän aikana.

Iltapäivällä kävimme tutustumassa Münchenin olympiakylään. Kiipesimme (hissillä) aluksi näköalatorniin (180m), josta näki koko kaupungin. Kurkistimme olympiakylän nähtävyydet myös maan tasalta.

Matka jatkui keskustan liepeille kuuluisaan Englisher Garteniin. Siellä ihailimme afrikkalais-saksalaista rumpushowta ja kiertelimme ympäri valtavaa puistoaluetta. Rumpupojilla oli todellakin rytmi veressä. Musiikkikokemuksen jälkeen menimme saksalaiseen tapaan oluelle. Paikka oli tällä kertaa Kiinalaisen tornin oluttarha. Samu maistoi tarhassa bratwurstia ja Satulle maittoi Bretzel (= suolarinkeli).

Ydinkeskustaan ei lauantaina uskaltanut mennä, koska Münchenissä oli hulinaviikonloppu. 3 jalkapallo-ottelua sekä 2 mielenosoitusta (nazimielenosoitus ja vastamielenosoitus). Keskustassa oli lisäksi 1400 poliisia valvomassa turvallisuutta.

Sunnuntaina kävimme kiertelemässä Münchenin ydinkeskustaa, joka oli pyhäpäivän vuoksi todella hiljainen. Sää ei ollut paras mahdollinen. Painostava ukkoskeli teki hengityksen vaikeaksi ja kävelyn raskaaksi. Lääke löytyi jälleen oluttarhasta. Samulle tumma ja vaalea puolen litran tuoppi (=1l) ja meille suomituristeille kyytipojaksi maistui Bayerilainen erikoisuus: valkomakkara. Makuelämys oli miellyttävä kaikkine erikoissinappeineen. Saksa on todellinen oluen ja oikean makkaran maa!! :)

Pysähdyksen jälkeen kuuntelimme hetken saksalaista katu-sinfoniaorkesteria. Todella taitavia veikkoja. Keskustasta jatkoimme metrolla kotiin päivälliselle. Tarjolla oli todella herkullista hirssilaatikkoa!  Illalla menimme vielä takaisin kaupounkiin fiilistelemään Münchenin viimeisiä tunnelmia. Matka jatkui seuraavana päivänä kohti Belgiaa ja Brysseliä, josta löysimme couchsurfing majapaikan yhdeksi yöksi.