ROOMAN YMPÄRI YHDESSÄ PÄIVÄSSÄ

18.5.2009

Tänään kiersimme kaupunkia kävellen ja metron avulla. Metro osoittautui todella suppeaksi verrattuna kaupungin kokoon. Ydinkeskustaan sillä ei päässyt, mutta siitä oli kuitenkin hyötyä nähtävyyksien metsästyksessä. Päivälippu oli edullinen (4euroa/24h), joten sen osti mielellään.

Ensimmäinen metro-kokemus oli shokeeraava. Kun saavuimme metrotunneliin, ihmisiä oli kuin Tokion keskustassa pahimpaan ruuhka-aikaan. Emme edes mahtuneet ensimmäiseen vaunuun sisään, koska sakkia oli niin paljon. Metrot vaikuttivat todella nuhjuisilta ja vaarallisilta. Seuraava metro osoittautui kuitenkin paremmaksi ja mahduimme ongelmitta kyytiin.

Päivä käynnistyi tutustumisella Rooman Colosseumiin heti aamusta, jolloin paikalla ei ollut vielä jonoja. Paikkaan oli muutenkin hauska tutustua aamulla, kun oli viileää eikä turistiryhmät olleet vielä löytäneet areenaa. Kierrokseen kuului myös pyrähdys Roman Forum:illa, Palatinolla ja Mostralla. Colosseum oli todella vaikuttava näky vaikka tuntuikin pienemmältä kuin mitä kuvien perusteella olimme kuvitelleet.

Colosseumin jälkeen kävimme hakemassa päivän aterian supermarketista. Satulle salaatti, Samulle pizza ja maistuivat eräässä Rooman puistossa. Istumapaikkaa oli vaikea löytää, sillä paikka oli kuin muumilaakso: alkoholisoituneita ja kodittomia ihmisiä oli todella paljon ja tuntui, että kaikki Italian laitapuolenkulkijat olivat kerääntyneet samaan puistoon. Lopulta kuitenkin löysimme pienen haeskelun jälkeen rauhaisemman picnic-paikan.

Aterian jälkeen otimme metron Vatikaaniin (rajanylitys). Tutustuimme Paavin tonttiin ja olihan se aika vaikuttavan oloinen paikka sekin. Visiitti Vatikaanissa osoitti uskonnon tärkeyden Rooman alueella.

Vatikaanista tulimme hostelliin päikkäreille. 45 asteen kuumuus ja koko päivän kävely vetää puhdin pois kovemmastakin pariskunnasta.

Päikkäreiden jälkeen jatkui alueiden kartoittaminen. Roomassa on paljon egyptiläishenkisiä taideteoksia.

Koska päivä oli todella hellepitoinen, nahkamme kärsivät pienoisesta kärähtämisestä. Ehkä sitä aurinkovoidetta voisi levitellä iholleen ennen sinne auringonvaloon menemistä :). Helle pistää myös nopeasti väsyttämään ja heikottamaan, joten vettä kului päivän aikana litroittain.

Seuraavana päivänä matka jatkui ZUG:iin Sveitsiin. Edessä oli reilut 10 tuntia junailua, joten istumalihakset joutuisivat koetukselle.