ROOMASSA KAIKKI ON TOISIN

17.5.2009

Söimme tänään maistuvan aamupalan eli kolmen euron täytetyt patongit Firenzen keskustassa keskellä hillitöntä puluparvea. Aamutuimaan supermarketit eivät sunnuntain kunniaksi olleet auki, joten jouduimme jälleen maksamaan hieman ekstraa paikalliselle kahvilalle. NOmutta, aamupala oli täyttävä ja TODeLLA maukas. Eikä se hintakaan lopulta niin kova ollut ;) Meinaa iskeä nuukailusyndrooma...

Junamatka Roomaan oli mielekäs. Torkuimme omassa looshissa n. 2,5/4 h. Ilmastointi oli tuju, mutta Rooman kuumuus yllätti kylmään tottuneet suomalaiset. Lämpöä oli valehtelematta n. 35 varjossa ja noin10 lisää paahteessa. Roomaan sopisi erittäin hyvin iso hiekkaranta.

Matka hostellille taittui kävellen, koska se sijaitsi ihan juna-aeman lähettyvillä. Hostelliin emme kuitenkaan päässeet heti sisään, koska olimme ilmoittaneet tulevamme klo 21 ja kello oli vasta 14 päivällä. Parin puhelinsoiton jälkeen hostellin omistaja tyttöystävineen saapui chekkaamaan meidät sisään. Omistaja tiesi heti Suomen, sillä hän oli käynyt Turussa ja Tampereella. Hän pelaa aktiivisesti uhkapelejä suomalaisesta jalkapallosta. Mies tuntui tietävän suomifutiksesta enemmän kuin me. Viva FC LAHTI.

Hostelli osoittautui jälleen 10 tähden paikaksi. Yön hinta oli vain 10e/hlö ja sijainti, palvelu, turvallisuus, yms. olivat huippuluokkaa.

Jätimme rinkat hostelliin ja lähdimme kevyessä varustuksessa kartoittamaan Roomaa kävellen. Löysimme Colosseumille, mutta emme menneet vielä sisään, koska jätimme moisen herkun seuraavalle päivälle. Kiertelimme Colosseumin lähimestoilla hetken ja suuntasimme takaisin hostelliin kuumuuden uuvuttamina. (Kun ulkona on noin 45 hellettä ei kävelykunto ole yllättäen aivan sama kuin alemmissa lämpötiloissa)Cool

Lepäsimme hetken hostellissa ja joimme omistajan tarjoamat kahvit. Sitten kävimme asemalla hankkimassa liput tulevalle Zugin matkalle. Välilasku oli tuolla välillä Milanossa.

Takaisin hostellissa tapasimme tällä kertaa erittäin mukavan jenkkipariskunnan. Pari oli Wisconsinista läheltä Milwaukeen kaupunkia. He antoivat vinkkejä USA:n valloittamiseen autolla (Road-trip coast 2 coast 2010?).

Hostellin omistajaa oli lykästänyt jalkapallo-vedonlyönnissä (kiitos Rops, Mypa, HJK..) kyseisenä iltana ja niinpä hän tarjosi meille pari kierrosta kantapubissaan. Kierrokseen kuului olutta, pizzaa, kahvia, suklaata ja party party, disco disco-meininkiä (mies on kuin Zohan jos olette elokuvan nähneet). Me jatkoimme jenkkipariskunnan kanssa hostelliin kun omistajapariskunta jatkoi partyjään toisaalla.

Hotellihuoneessa oli illallakin todella eksoottinen lämpötila joten nukuimme ikkunat wide open. Aamulla se sitten kostautui  kurkkuna mutta eipä tuo menoa haitannut! :)